Wat is een Point of Sale-systeem en wat kunt u ermee?

Een PC die werkt als kassa en die direct gekoppeld is aan uw logistieke administratie: dát is kortgezegd een Point of Sale-systeem. Met deze geïntegreerde kaskoppeling kunt u uw software aan uw kasverkopen koppelen. In deze blogpost leggen we u uit wat u allemaal met een Point of Sale-systeem kunt doen!

Geavanceerde opties

De PC die als kassa fungeert, kan worden voorzien van diverse aanvullingen, zoals een klantendisplay, een kassalade of een bonnenprinter. Ook een touchscreen en een barcodescanner kunnen aan de pc worden toegevoegd. Kiest u voor de touchscreenvariant, dan kunt u uw scherm geheel naar eigen smaak indelen.

Prijsafspraken

Natuurlijk kunt u altijd losse verkopen doen, maar met een Point of Sale-systeem is het ook mogelijk om op naam te verkopen. Klanten die op rekening bij u kopen, worden moeiteloos geregistreerd. Hebt u bepaalde prijsafspraken met klanten gemaakt, dan worden zij door het systeem herkend – wanneer u hun klantenkaart scant of hun naam invoert, bijvoorbeeld. De kortingen die voor deze klanten zijn ingesteld, worden dan direct toegepast.

Welke kortingen u instelt voor welke klant, bepaalt u helemaal zelf. Zo kunt u een bedrijf waar u regelmatig zaken mee doet en dat op rekening mag kopen, standaard korting geven op een bepaalde groep artikelen. Komt een medewerker van dit bedrijf bij u langs, dan tikt u eenvoudigweg het betreffende klantnummer in. Het systeem zal de bewuste klant herkennen en de bijbehorende prijsafspraken toepassen op het moment dat een artikel wordt gescand of ingevoerd.

Koppeling aan uw voorraad

Een van de grootste voordelen van het werken met Point of Sale is het feit dat uw voorraad blijft kloppen. Point of Sale kan namelijk worden gekoppeld aan uw voorraad. Het is belangrijk dat dit gebeurt, omdat vrijwel elke winkel tegenwoordig een webshopvariant heeft. Point of Sale houdt uw informatie up-to-date en zorgt ervoor dat bestellingen direct in uw systeem worden verwerkt. Hierdoor komen klanten nooit meer een bestelling ophalen die in de tussentijd reeds is verkocht! Ook een bedrijf met meerdere filialen kan prima met Point of Sale werken. De kassa werkt de voorraad dan bij in de administratie voor het betreffende filiaal.

Volledige integratie

Werkt u met een branchepakket dat is toegespitst op uw vakgebied? Dan wilt u dit waarschijnlijk aan uw administratie koppelen. In dat geval dient u voor software te kiezen die een dergelijke integratie mogelijk maakt, zoals King Business Software. Uiteraard kunt u ook kiezen voor King Point of Sale, dat geheel geïntegreerd is. Hiermee is uw informatie op elk moment van de dag actueel, omdat er geen gegevens tussen pakketten hoeven te worden gesynchroniseerd. Sluit u de kassa, dan bent u in feite direct klaar. Alles is immers reeds gekoppeld!

Minder fouten

Met Point of Sale hoeft u veel minder te controleren. Ook worden er intern minder fouten gemaakt, omdat er minder kans is dat er informatie blijft ‘hangen’.

Rechten instellen

Met Point of Sale kunt u precies instellen wat elke medewerker wel en niet mag doen. Binnen uw systeem kunt u alle rechten dus helemaal zelf afstemmen. Bepaal zelf wie u kortingen laat geven en wie u toegang geeft tot uw gehele administratie!

Geen kassa nodig

Als gebruiker van Point of Sale kunt u kiezen tussen een pc en een professionele kassa. Gaat u voor de eerste optie, dan hoeft u niet direct een grote investering te doen. Als u een klein bedrijf hebt, kunt u Point of Sale dus redelijk risicoloos uitproberen. Bevalt Point of Sale u? Of heeft u besloten om uit te breiden? In dergelijke gevallen kunt u altijd nog investeren in een professionele kassa!

Wilt u weten hoe Point of Sale binnen uw bedrijf kan fungeren? Neem gerust eens contact met ons op. King Business Software vertelt u graag meer over de mogelijkheden!