Nieuw : Kwetsbaarheidsscan

Een penetratietest is een diepgaande, handmatige poging om beveiligingslekken te vinden en te gebruiken om dieper in een netwerk binnen te dringen. Penetratietests zijn vanwege het handmatige aspect doorgaans prijzig en financieel niet altijd haalbaar.
Een kwetsbaarheidsscan daarentegen is een geautomatiseerde procedure die systematisch de beveiligingsstatus van een netwerk controleert om zwakke plekken te identificeren. Het geeft een momentopname van de opbouw van het bedrijfsnetwerk en verouderde en kwetsbare componenten ervan.

Op basis van de resultaten van zo’n scan kunnen proactief de zwakke plekken worden aangepakt om het niveau van beveiliging van een netwerk op een eenvoudige manier op te waarderen.

Als onderdeel van onze missie om Cybersecurityoplossingen ook voor kleinere organisaties bereikbaar en betaalbaar te maken, hebben we een kwetsbaarheidsscan ontwikkeld die we voor een vaste en zeer scherpe prijs kunnen aanbieden. Vast onderdeel is dat we na 3 maanden opnieuw een scan uitvoeren, zodat de effecten van de genomen maatregelen zichtbaar kunnen worden gemaakt.

Uiteraard is het nog beter om regelmatig kwetsbaarheid scans uit te voeren. Een netwerk is aan verandering onderhevig en daarnaast worden er doorlopend nieuwe kwetsbaarheden ontdekt. Onze scanner komt dan gedurende langere tijd in uw netwerk te staan, zodat we wekelijkse scans uit kunnen voeren.

Vraag hier uw offerte aan