Abonnementenadministratie

Abonnementen factureren in een handomdraai!

Als je abonnementen verkoopt heb je geen zin om elke week, maand of jaar voor je klanten een aparte order en factuur aan te maken. Met de Abonnementenmodule van King is dat ook nergens voor nodig! Je legt elk abonnement één keer vast en vervolgens genereert King elke periode zelf de bijbehorende factuur. Erg handig voor abonnementen, maar ook periodieke vooruitbetalingen of onderhoudscontracten kunnen op deze manier eenvoudig worden bijgehouden.

Meerdere abonnementen

Heeft je klant meerdere abonnementen, of een abonnement dat na een bepaalde datum verandert? Per debiteur kun je meerdere abonnementen aanmaken, of meerdere versies van hetzelfde abonnement. Geef je een klant de eerste zes maanden korting op het abonnement? Dan maak je 2 versies van het abonnement aan. De eerste versie heeft een einddatum en een contractduur van 6 maanden en bijvoorbeeld een orderkorting van 50%. De tweede versie heeft een begindatum die na de einddatum van de eerste versie valt en heeft (vooralsnog) geen einddatum en uiteraard geen korting.

Het is ook mogelijk om tussentijds de prijzen van een lopend abonnement te wijzigen. Stel je hebt een abonnement lopen vanaf 1 juni en je factureert maandelijks. Per 1 januari van het volgende jaar veranderen je standaard prijzen. Wanneer moeten de prijzen in dit abonnement worden aangepast? Is dat direct, per 1 januari, dan stel je bij de contractperiode in 1 maand. De prijzen worden dan elke maand opnieuw getoetst aan je huidige prijzen en direct aangepast. Wil je de prijs van het abonnement pas per 1 juni wijzigen, precies een jaar nadat het contract is ingegaan? Dan vul je bij contractperiode 12 maanden in.

Herhaalorders vanuit Factuurhistorie
Heb je geen abonnementen, maar bestellen je klanten wel vaak dezelfde producten als de vorige keer? Met de module Factuurhistorie kopieer je eenvoudig een oude order, zodat je de producten niet nogmaals hoeft in te voeren. De nieuwe order is te wijzigen voordat je deze verwerkt, dus een product meer of minder of andere hoeveelheden zijn geen probleem. Zijn de prijzen sindsdien veranderd? Met King kun je zelf kiezen of je de order kopieert op basis van historische prijzen of de prijzen van nu. Ook een creditfactuur is op deze manier (administratief) geen probleem.

Wil jij ook eenvoudiger factureren, bijvoorbeeld via abonnementen? Neem gerust eens contact met ons op. We vertellen je er graag meer over! Bel of mail ons.